Από το 1930

Κυρα ΒαγγελιώΗ ιστορία ξεκινάει το 1930 στη θέση Πόρτ Άρθουρ, στο Σούνιο, όταν η κυρά Βαγγελιώ και ο κυρ Κώστας για να καλύψουν τις ανάγκες τις οικογένειας τους έχτισαν έναν ξυλόφουρνο κάνοντας αυτό που ήξεραν κάλύτερα, ζύμωναν παραδοσιακό ψωμί. Τα ξύλα για το ψήσιμο, το αλεύρι και όλα τα αναγκαία υλικά μεταφέρονταν στο φούρνο με το γαιδουράκι. Η δουλειά ήταν σκληρή, αλλά προσφέροντας σε παραθεριστές και περαστικούς μοναδικό φρεσκοψημένο ψωμάκι ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για εκείνους.

Όσο τα χρόνια περνάνε και το Σούνιο προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, ο κόσμος δείχνει την προτίμηση και την αγάπη του για τα παραδοσιακά προιόντα του φούρνου και έτσι το Σούνιο αποκτά το δικό του σημείο συνάντησης..τον «Βαμβακούση» .

Το 1960 ο Μανώλης , γιος την κυρα Βαγγελιώς και του κυρ Κώστα, έχοντας κυριολεκτικά μεγαλώσει μέσα στο φούρνο, αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και με σεβασμό, πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά προσπαθεί και καταφέρνει να προσφέρει καθημερινά μεγάλη ποικιλία αρτοποιημάτων, ενώ παράλληλα, πάντα “υπο την επίβλεψη” της κυρά Βαγγελιώς ξεκινά τα χειροποίητα κουλουράκια.

Με τον καιρό ο φούρνος εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο αρτοποιείο. Οι ποικιλίες των άρτων και των χειροποίητων βουτημάτων αυξήθηκαν και νέα προιόντα προστέθηκαν. Εκείνο όμως που δεν άλλαξε ποτέ είναι η αγάπη και το πάθος για την αρτοποιία που αποτελεί το βασικό συστατικό για κάθε δημιουργία. Και επειδή το παιδί και το ζυμάρι όπως τα πλάσεις....ο Μανώλης φρόντισε να μεταδόσει στους γιούς του την αγάπη του για την δουλειά του αρτοποιού.

Έτσι το 2009 ο Σωτήρης και ο Κώστας, έχοντας πια καταρτιστεί καταλλήλως σπουδάζοντας Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική και Μάρκετιγκ αντίστοιχα, αναλαμβάνουν με την σειρά τους τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Παραμένουν πιστοί στις παραδοσιακές συνταγές, δημιουργούν νέα προϊόντα ακολουθόντας τις ανάγκες τις εποχής, Μαζί με το προσωπικό που παραμένει ως επί το πλείστον ίδιο εδώ και πολλά χρόνια δίπλα στην οικογένεια, προσπαθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του αρτοποιείου.

Στόχος τους και κύριο μελημά τους είναι να συνεχίσουν να παράγουν φρέσκα και ποιοτικά αρτοσκευάσματα, καθώς και η προώθηση των εξαιρετικών γεύσεων στα παραδοσιακά χειροποίητα κουλουράκια, παραμένοντας όμως πάντα ο φούρνος της γειτονιάς.

Διανομή άρτου με άμαξα Μανώλης Βαμβακούσης.
Διανομή άρτου με μοτοσυκλέτα
Μανώλης Βαμβακούσης 1963
Διανομή άρτου με τρίκυκλο
Μανώλης Βαμβακούσης 1964
Διανομή άρτου με τρίκυκλο
Μανώλης Βαμβακούσης
Στα παιδικά του χρόνια
Μανώλης Βαμβακούσης
Αρτοποιείο Βαμβακούσης Αρτοποιείο ΒαμβακούσηςΔημιουργία / Φιλοξενία Ιστοσελίδας παρέχεται από την Elladitsa.gr:
Elladitsa.gr - Κατασκευή & Διαφήμιση Ιστοσελίδων